Australian Open 2019 Betting4 min läsning

Australian Open 2019

Australian Open är den första Grand Slam varje kalenderår, spelat på hårt underlag vid Melbourne Park i veckor tre och fyra varje säsong, före den sydamerikanska lera och europeiska inomhus hårda segment i turneringskalendern. Den här sidan ska hjälpa dig att hitta några solida australiska Open Betting-strategier.

Formatet för Australian Open är enkelt, med 128 spelare i var och en av singlarna och kvinnors singelhändelser, utan att spelare får första omgången. Det finns 32 frön, helt baserade på världsranking vid ett visst datum, och till skillnad från Wimbledon, turneringsdirektören kommer inte att bli kreativ med sina fröer. Som med alla Grand Slams spelar männa bäst av fem uppsättningar – ett svårt prov på fitness – medan kvinnorna spelar bäst av tre.

Allmänna faktorer att överväga att satsa på Australian Open

Den första faktorn som är värt att överväga när man tittar på australiska Open betting är spelarnas skicklighet. Medan Grand Slams senare i säsongen ofta spelar spelare med skada och fitness tvivel har Australian Open en ganska annorlunda dynamik som äger rum i början av säsongen efter att spelarna har haft en månad eller två för att vila och ladda sina batterier.

Detta är emellertid ganska komplicerat av den ofta förtryckande värmen som uppträder i Australien i januari, och i synnerhet i herrarnas (bästa av fem set) händelser är avgångar ofta vanligare än för andra Grand Slam-evenemang – med Australiens Open-satsning, en check av din bookmaker pensionspolitik kan vara till stor hjälp, och kanske till och med luta oddsen till din fördel lite mer.

Ytterligare överväganden för Australiens Open-satsning inkluderar spelaruppträdanden i uppvärmningsevenemang, men det bör noteras att uppvärmningsplatser i Australien tenderar att spelas i mycket snabba förhållanden, som vanligtvis inte speglas vid Melbourne Park. Med tanke på detta är vissa starka prestationer av stora servrar i uppgången till Australian Open – det är spelare som tenderar att trivas under snabba förhållanden – inte övervärderas.

Australian Open Betting Odds

Vanligtvis favoriserar männens Grand Slam-evenemang elitnivåspelarna, och krämet stiger traditionellt till toppen – det bästa av fem inställda format minskar antalet chocker. Detta illustreras av de allmänna turnerings oddsna för vinnarna under de senaste fyra säsongerna:

ÅrVinnareInitialt Odds
2018Roger Federer9/5
2017Roger Federer20/1
2016Novak Djokovic4/6
2015Novak Djokovic11/10

Endast Federer i 2017 var ett pris som var större än 2/1, och det var för en elitnivåspelare som missade andra halvåret av föregående säsong med en knäskada och såljades sålunda på en lägre nivå än vad som vanligtvis skulle vara fallet .

Denna dominans från elitnivå spelare var ett återkommande tema under det senaste decenniet. Från och med 2008 var bara Novak Djokovic (6 titlar), Roger Federer (3 titlar) och Rafa Nadal och Stan Wawrinka (en titelsepiece) mästare, och bara Wawrinka och den tidigare skadade Federer rankades utanför de tre bästa i världen .

Dessutom tittar Jo-Wilfried Tsonga (2008) ut på topp 10 i världen, så det är uppenbart att långskott, lågt rankade spelare inte kommer till finalen i australien Öppna regelbundet. Det här är något som tennis vadslagning  entusiaster bör komma ihåg när man tittar på tävlingen

Kvinnans händelse, som vanligtvis är fallet i Grand Slam tennis, har en mer öppen känsla, men varje vinnare under det senaste decenniet har rankats inom topp 10. Men vinnarlistan är långt mindre dominerad av flera stora namn – som har varit fallet med herrarnas händelse – och från och med 2008 har sju olika spelare tagit kvinnors trofé.

Australian Open Betting i sena scenerna i turneringen

Som sagt i männens händelse leder det bästa av fem inställda format till de bättre spelarna som gör det till de senare stadierna av turneringen, och det finns ett antal tydliga dynamik som är värda att observera när man formulerar australiska Open Betting-strategier. Ett exempel på dessa är favorits dominans under turneringens ”affärsänd”. Av de 73 fullbordade matcherna som spelades i fjärde rundan eller framåt sedan 2014, gick 62 till favoriten (84,9%) medan underdogs tog upp bara 11 segrar.

En stor del av detta ligger på de högre träningsnivåer som utställs av de bästa spelarna på herrarnas turné och undvikande av ackumulerad utmattning som de bästa spelarna är bättre att uppnå under de tidigare rundorna av evenemanget. Något att tänka på när man satsar på bästa tennisspelplatserna . Dessutom hade bara tre av dessa 73 matcher (4,1%) en favorit att förlora i raka uppsättningar och männen favoriter vann minst två set i en stor 90,4% av matcher i fjärde rundan och framåt sedan 2014.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*