MLB Betting 20198 min läsning

MLB Betting 2019

Major League Baseball, topp ligan när det gäller basebetspel , tar det centrala scenen i det amerikanska sportlandskapet från våren till sommarmånaderna tills allt kulminerar med Fall Classic, den World Series. Den härliga 162-match säsongen betyder nästan varje natt ger möjligheter att satsa på USAs förflutna. 30 lag är i ligan med 15 i American League och 15 i National League, med 3 divisioner i en liga.

Förstå MLB Betting Lines & Odds

MLB-pengelinjer är baserade på positiva och negativa siffror och anger hur mycket pengar en bättre måste satsa för att vinna 100 £ eller hur mycket en 100-satsning skulle vinna.Negativa siffror anger hur mycket du måste satsa för att vinna 100 kronor. Om Boston exempelvis har en penninglinje på -140 betyder det att du måste satsa £ 140 för att vinna 100 kronor.

Positiva siffror anger hur mycket du vinner från en satsning på £ 100. Så om Baltimore har en pengar på +160, skulle det innebära en vinst på £ 160 på en £ 100 satsning. För att utreda hur mycket du vinner på ett annorlunda insatsbelopp måste du bara skala upp siffran upp eller ner proportionellt. Så en satsning på £ 1 vid -140 skulle utbetala £ 1,40.

Att satsa totalsna innebär att satsa hur många körningar som ska ställas i ett enda spel av båda lagen i kombination. Om Boston och Baltimore spelar varandra med en över under satt till 8,0, skulle du satsa på huruvida lagen skulle göra 8,0 körningar i kombination med möjlighet att dubbla upp din insats om du är korrekt.

Futures satsningar innebär säsongs långa mål för både lag och spelare. Dessa kan vara satsningar på huruvida ett lag vinner World Series, American eller National League-titeln, enDivisionsserie-titel, en avdelningstitel eller gör en av de två Wild Card-positionerna i varje liga.

Bets kan också göras om spelarna kommer att vinna den mest värdefulla spelarens utmärkelse för varje liga eller Cy Young-pris som ges till den bästa potten i varje liga. Bettors kan också satsa på huruvida spelare kommer att vinna Gold Glove-utmärkelser för bästa fielding-positionen, Silver Slugger-utmärkelser för bästa offensiva spelare efter position och vilken spelare som kommer att slå de flesta hemlöpningar. Oddsen för dessa mål ändras nästan varje dag, så tidpunkten är allting när du lägger spel.

Tips för MLB Betting strategi

Med 2,430 regelbundna säsongsspel som spelas varje säsong finns det många möjligheter att satsa på baseball från april till början av oktober. Tidpunkten för dessa spel kan spela en stor roll i utfallet eftersom lag med uppdelnings titlar låsta kan rusta spelare, och lag i playoff-jakten kan möta ökade tryckmängder.

Den ”spoiler” -faktorn där ett lag som inte har någon spel i efterseasonen kan vara stolt över att eliminera andra lags chanser är också något att tänka på när säsongen utvecklas. Lag som inte har något tryck kan ibland överträffa lag med massor av press, vilket har sett en hel del gånger i MLB-historien i slutspelet.

En nyare aspekt av spelet som har lett till större konkurrensnivåer är introduktionen av Wild Card Game. I stället för att ha tre divisionsvinster och ”Wild Card-teamet” med den bästa kvarvarande rekordet, bestämdes att två lag i varje liga skulle spela ett matchspel för att avgöra vem som deltar i femspelets Divisional Round.

Att ha en 162-matchssäsong som kommer ner till ett spel är både ett spännande och helt nervös spel, och samtidigt som det har möjliggjort för fler lag att tävla om playoffs, har det lagt mycket större vikt på att vinna din division, vilket har varit bra för att upprätthålla en konsekvent konkurrensnivå under hela året.

Spelarfaktorer att tänka på när man satsar MLB

  • Streaks and Slumps   | Det är ofta skämt att stjärnbitar bara behöver ta en träff ”30 procent av tiden”, som batting över eller runt .300 betraktas som ett tröskelvärde för konsekvent framgång och ofta en riktmärke för All Star-status. Med det i åtanke batar många spelare inte .300, så det är viktigt att överväga nedgångar och heta fladdermöss när man väljer lag. Vissa spelare tenderar att börja varje säsong i nedgångar och få fart när säsongen utvecklas. Om ett lags stjärna är mitt i en nedgång, borde det göra dem till en nackdel tills de kan bryta sig ur den nedgången. På samma sätt för krukor som kanske har lagt upp några dåliga prestanda, eller kan för närvarande överprestera eller på en varm sträcka. Med så många spel under säsongens gång är enskilda svalor och heta stråk avgörande när man plockar, eftersom säsongslång konsistens ofta är ett undantag och inte normen.
  • Pitching Depth   | I allmänhet tenderar lag med djupt stigande rotationer att fungera bra under en säsong. En ganska bra tumregel när man väljer styrka mot styrka är att den bästa stigningen ofta kan neutralisera det bästa slaget. Lag som är solida i båda hälsningarna är uppenbarligen fasta satsningar. Men ibland kan lag som kämpar offensivt men har stark stigning besegra offensivt kraftfulla lag genom att spela ”liten boll”, vilket innebär att man slår samman några träffar med smart baserunning för att ”tillverka” tillräckligt många körningar för att vinna.
  • Pitching Matchups   | En dag där två ”ess” eller toppkärl, för varje lagkvadrat av kan betraktas som en kuvert duell och därför vara en låg poängsak affär. Dessa skulle vara fasta tider för att överväga under-satsningen för totala poängen. Oftentimes under hela säsongen kommer otillbörliga matcher med mitt-of-the-rotation-startarna mot esser ofta att ge en bra uppfattning om lag att satsa på.
  • Pitching Matchups v Lineups   | När man analyserar ett kommande spel är det fördelaktigt att titta på hur en viss kruk har matchat historiskt med smeten i den uppställning de kommer att möta. Vissa krukor dominerar några lineups, samtidigt som vissa smeter gör det bättre än någon annan mot en viss kruk. När en lineup står inför en krukare för första gången, särskilt under en MLB-debut för krukan, kan det vara svårt för hitters att veta vad som ska förväntas och leda till en kampdag på plattan.
  • Young Rosters vs Old   | Äldre spelare tenderar att vara enklare att förutsäga än yngre spelare, och yngre lag har en större uppåt än lag som är fulla av veteraner. En ung roster med breakout kandidater kan ha ett mycket högre tak till exempel på grund av brist på förväntningar, medan äldre spelare ofta bär förväntningar på grund av tidigare föreställningar och tenderar att tränas nedåt när det gäller produktion när de passerar närmare pensionen. Det här är inte alltid fallet, eftersom en bra blandning av unga och gamla spelare kan stötta äldre spelare genom att ge dem skydd i lineups och lindra individuellt tryck.

Lagfaktorer att tänka på när man satsar MLB

  • Gummispel   | De flesta serier är tre matcher långa och en ”seriens vinna” är ett gemensamt mål för de flesta lag under hela säsongen. Vissa serier är fyra matcher, vissa är bara två. I det vanliga tre-spelformatet kallas det slutliga spelet i en 1-1-split som en ”gummimatch”, som bestämmer vinnaren av serien. Detta kommer ofta att leda till en högre ansträngning i båda lagen på grund av det kortsiktiga målet. På samma sätt ser ett lag med ett 0-2-serien underskott ofta ut för att undvika att bli svepade, om inte för optik än något annat. Med detta i åtanke kan ett lag ner 0-2 vara en mer solid satsning än laget i stånd att sopa.
  • Divisionens styrka   | Styrkan hos en viss uppdelning från topp till botten antas både i början av en säsong baserad på föregående säsong och utvecklas under hela säsongen. Divisioner där två eller flera stora marknader med stora spenders tävlar, som AL-östern (Yankees, Red Sox) och NL Central (Cubs, Cardinals) antas ofta vara extremt konkurrenskraftiga med tanke på att det bara kan finnas en divisionsvinst och två Wild Card-fläckar i varje liga.
  • Rivalitet   | Baseball rivaliserar springa så djupt eller djupare än rivaliteter i någon annan amerikansk sport. New York Yankees och Boston Red Sox har den mest uttalade rivaliteten kanske i alla sporter och deras spel ger varje säsong en extra nivå av drama oavsett vilken sida som uppfattas som bättre. Chicago Cubs och St. Louis Cardinals är nästa närmaste när det gäller passion och anses vara den största rivalen i National League. Några andra stora tiders rivaliseringar inkluderar San Francisco Giants och Los Angeles Dodgers och Houston Astros och Texas Rangers. Några interleague-rivaliteter som äger rum inom samma stad är tunnelbaneserien (New York Yankees vs New York Mets) och Crosstown Classic (Chicago Cubs vs Chicago White Sox).

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*