En översikt över sportspel oddsformat3 min läsning

Översikt Sportspel oddsformat

Att förstå oddssformat för sportspel är det avgörande första steget för att du ska få valuta för pengarna när du satsar.

Decimaler vs Fractions

De flesta brittiska spelwebbplatser presenterar sina odds som decimaler eller fraktioner. Båda representerar andelen av din ursprungliga insats som returneras efter en lyckad satsning, även om decimal odds inkluderar din ursprungliga insats medan fraktioner inte gör det.

  • Decimala odds . Representera procentuell utbetalning på din ursprungliga insats. Om du till exempel satsar £ 10 på 1,2, skulle du få £ 12 tillbaka, dvs 120% av din insats.
  • Fraktionella odds . Representera potentiella vinster som en bråkdel av din insats, som läggs till i insatsen i utbetalningen. Till exempel satsar £ 10 på 1/2 att returnera £ 15, dvs vinster på 1/2 av £ 10, plus £ 10 spel. Långa odds är bara topp tunga fraktioner, så en £ 10 satsning på 5/1 skulle återvända till £ 60, det vill säga fem gånger satsningen, plus £ 10-insatsen.

Amerikanska vs europeiska format

Amerikanska sportsbook leverantörer presenterar sina odds på ett annat sätt, känd som ” money-line odds ”. Ibland kommer europeiska bokförare använda detta format för amerikansk sport.

I ”money-line odds” representerar en negativ siffra det belopp en spelare behöver satsa för att tjäna 100 kronor. En positiv siffra representerar det belopp som en spelare vinner från en satsning på £ 100. Så odds på -200 innebär att en £ 10 satsning skulle returnera £ 15, dvs (100/200) x 10, plus £ 10-insatsen. Odds på +200 betyder att en £ 10 satsning skulle returnera £ 30, dvs ( 200/100) x 10, plus den ursprungliga £ 10-insatsen.

1×2 vs asiatiska handikapp

I en matchmarknadsvinstmarknad finns det i allmänhet tre resultat: vinna, förlora eller rita. En ” 1×2-satsning ” låter dig satsa på vart och ett av dessa resultat i odds uttryckt som ett av de format som anges ovan.

Asiatiska handikappar använder en oddsberäkning baserat på formuläret för att eliminera alternativet för en rutt, så du bara tillbaka en vinnare med en viss marginal. I  fotboll , bookies väljer ett mål handikapp som de tror kommer att göra sannolikheten för seger så nära 50% (1/1 eller 2.0) som möjligt; oddsen kommer att uttryckas i ett decimalformat som utesluter den ursprungliga insatsen.

Till exempel, för Tottenham vs Partizan Belgrade i november 2014, Tottenham betygsattes 2.000 på -1.5, -2, vilket förutsätter Tottenham är två mål bättre än Belgrad. En £ 10 satsning på Tottenham för att vinna med två eller flera mål skulle returnera £ 20, vara 200% av £ 10. Kom ihåg att dessa decimal odds utesluter den ursprungliga insatsen.

Du kan oftast hitta oddsen för asiatiska handikapp eftersom de löper till tre decimaler, till skillnad från vanliga decimalodds som sällan har över två.

Över under

Vanligtvis används i statistiska marknader som ”mål per spel” eller ” totala hörn ”, ” över / under ” -spel erbjuder ibland tre resultat som 1×2 (summan är över en figur, under den siffran eller exakt den siffran); Det kan också presenteras med två resultat (över eller under).

Till exempel, för Tottenham vs Belgrade, över 2,5 mål (3 eller mer) bedömdes till 4/7, under 2,5 (2 eller mindre) vid 27/20. Vid halv tid i november 2014 matchen mellan Arsenal och Borussia Dortmund, erbjöd Bet365 Sports 5/6 på över 10 hörn, 5/6 på under 10 hörn och 11/4 på exakt 10 hörn.

Det finns ingen draw för denna insats, så det ger alltid 50% chans att vinna.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*